ACCEPTACCIÓ D'AMADEU ANGUERA

-L'adolescència, generalment s'inicia entre els 10 i 12 anys, acabant als 19 o 21, cassi trepitjant la joventut (compresa entre els 10 i 24).
-Mentre el cos creix desmesuradament, apareix la pubertat, amb tot el que comporta: apareixen els grans, la barba, la regla...
-Comencen les preguntes filosòfiques: (com el clàssic qui sóc) iniciant així la creació del propi jo, amb l'obligatori dilema sobre: que vull ser, sovint disfressada o substituïda per: de què vull treballar...
-Sol aparèixer la típica fase de rebel·lia: lluitant per canviar el fet establert o protestant sobre per què haig de fer el que em diuen si ja sóc gran.
-Una força invisible t'atrau cap a voler formar part d'alguna cosa, quelcom gran, que farà possible canviar el món i l'afloren els conflictes, en voler ser acceptat, per als demés aflorant un innat sentiment voler pertànyer en algun grup, colla o col·lectiu.
-També refinarem l'art d'interaccionar amb l'altre sexe, i sentiments com l'amor ocupen gran part del temps i pensament.
-Progressivament s'obté una confiança pròpia i per tant dels pares, atorgant més llibertat i possibilitats de moviment, aleshores, el món físic s'expandeix, donant pas a l'aventura de descobrir ciutats i pobles veïns o el que seran llocs de reunió i confraternització: els bars, pubs i discoteques, essent normalment, en algun d'aquests llocs (incloent-hi la cantonada del supermercat) on l'adolescent, passa pel ritual de l'alteració de l'estat de la consciència a través de la ingesta de substàncies, legals com l'alcohol (el qual en dosis elevades produeix una sobre empatia simpàtica) o de no tan legals com: haxis, marihuana, èxtasis, speed, coca...
-Però lluny de ser tot flors i violes... també coneixerem el rebuig, l'enveja, la impotència, la violència, la competitivitat i falsedat humana, serem temptats d'aparentar el que no som a causa del famós: que diran i la idea que cada decisió repercutirà en el futur... ho fa tot més difícil i transcendental, essent les contradiccions aclaparadores, que és fàcil arribar a l'extrem d'amagar ideologies, actes o sentiments, no essent la mateixa persona davant dels pares que de la colla.

Amadeu Anguera

Disseny web: Möla! / Desenvolupament web Edgar Saumell