FIGURA_Z

Dibuix de Jordi Abelló present a Figura_Z

Albert Macaya, Amadeu Anguera, Anna Bou, Catalina Obrador, Jordi Abelló, Jordi Erola i Maria Jacas

Fa temps, no sé quant, algun temps. Que, rodejats com estem d’imatges hipercomplexes, fulminants, veloces i brillants, m'he sorprès emocionant-me davant d’imatges senzilles, sovint dibuixos arrauxats en un paper que corre per damunt la taula o petits estudis acurats reposant eternament en una llibreta.

En molts d’aquests encontres el que hi trobava eren representacions de la figura humana. Representacions sempre allunyades de la imatge clàssica i adonitzada del cos humà. He vist una remescla de recursos plàstics i expressius que apuntaven d'una manera o d'una altra a una representació de la figura que connecta perfectament amb els perfils amb què la postmodernitat ens ha retallat.

Figura_Z, un plural mal escrit, ens apropa a representacions contemporànies que evidencien com els mecanismes d’autopercepció prefiguren una psicologia complexa, atomitzada, des-temporalitzada, fluida i fràgil, quàntica i ambivalent. Adjectius que es tradueixen en figures que s’esvaneixen, que desapareixen, que es confonen, que muten, s'incendien o s'evaporen.

Intransigents, inclusives o desconcertants, 
com el dibuix del vol d’una mosca zzzzzz!!!!

 

Dibuix: Jordi Abelló 
Text: Blai Mesa 

Disseny web: Möla! / Desenvolupament web Edgar Saumell