Santoral Postmodern d'Emergència

S P E

Quan tenim problemes més grans que nosaltres, busquem solucions més grans que nosaltres. Aquest és un dels objectius de la religió, de la metafísica, de la mística i la màgia: donar esperança en l'existència de quelcom superior als humans, quelcom que pugui donar-nos un cop de mà quan patim i no hi ha solució terrenal possible a la vista. És aquesta la utilitat dels déus, àngels, dimonis, sants, esperits, arquetips, sistemes esotèrics i criatures fantàstiques de totes les cultures.

8 estampes post-religioses, representant 5 sants patrons do-it-yourself: entitats auxiliadores sintètiques, formades a partir de peces simbòliques de l’imaginari dels dos autors, i retratades mitjançant un reciclatge d’imatges del seu arxiu visual. Cada estampa explica a través d’un llenguatge visual simbòlic les solucions a problemes actuals de la nostra societat. Al ser exhibides als panells al carrer, converteixen el circuit Display en una sèrie de neocapelletes 2D on els nous sants dispensen els seu missatge al subconscient dels vianants...

Paral·lelament, el Víctor de Miután desenvoluparà tres sessions de suport a aquest Santoral com activitats complementàries, és lo que anomenem Màgia per a Moderns. El dissabte 6 de juny a les 18 h esdevindrà la primera sessió amb la PRESENTACIÓ DE LES INSTRUCCIONS d'ÚS a la Sala El Cau (Trinquet Vell, 2 de Tarragona). A www.liber111.com teniu disponibles les instruccions d'ús d'aquest Santoral Postmodern d'Emergència.

Aquest projecte és produit per la programació del centre d'art El Teler de Llum.

Disseny web: Möla! / Desenvolupament web Edgar Saumell