Jaume I

TOT, TOT VA SORTIR SEGONS L'IMPREVIST...

Anna Adserà Quesada
Imatge de l'aparcament de Jaume I

Per segona vegada, se'm va oferir la possibilitat de veure les entranyes al, per desgràcia, famós forat (no li direm parking) de Jaume I.
I és que ningú s'ho voldria perdre després d'haver sentit, durant anys, tantes històries desgraciades de sorolls, complicacions, pressupostos triplicats, demores... tot plegat perquè aquell pàrquing “intel·ligent” sembla que no ho era tant i que al final no es podria fer tal com estava pensat.

GRANJA DE XAMPINYONS

Assumpta Rosés
Imatge de la Granja de xampinyons

"... Crec que cal fer un ús que redimeixi la inutilitat i que sigui una sortida productiva. He pensat en una granja de xampinyons. Les condicions de l’espai crec que són óptimes. Caldria portar-hi unes tones de fem, organitzar els espais, sembrar, regar i recollir. La iniciativa es podria donar a algun grup emprenedor dels que fan agricultura ecològica i preferentment a joves o gent entre cinquanta i seixanta-cinc anys que estiguin a l’atur i en situació difícil d’entrar al mercat de treball.

POSTALS DE LA PART ALTA

Martin Garber
Imatge de "Postals de la Part Alta", de Martin Garber

Postals de la Part Alta són 3 propostes per a Jaume I
1. L'hort d'en Jaume
2. Jaumetori
3. Jaumepark... Splash!

RESTAURACIÓ

Isabel Baixeras
Imatge de "Restauració", de Isabel Baixeras

"...La rectificació de l’error requereix el rebliment de l’espai, la reconstrucció dels immobles enderrocats i la recuperació dels usos que hi havia abans, a fi que aquesta part de la ciutat recuperi la seva anterior configuració."

CONSENTIDO

Juan Ramos i Manel Tarrés
Imatge de "Consentido", de Juan Ramos i Manel Tarrés

Entendiendo que la arquitectura no es solo el espacio, es la “humanización del espacio”, hablamos sobre el sentido del espacio.
El espacio de la arquitectura es el espacio del sentido.
El concepto que trabajamos es de realizar actos humanos. Se trata de producir un espacio capaz de albergar un acto humano.
Si a este espacio, se le adjudica una solución prefabricada, (equipamiento-biblioteca, auditorio, parking, etc.) el significado estará dado de antemano y el habitante desaparece antes de llegar.

MUSEU DE LA BOMBOLLA. Quan èrem rics

Elena Coll
Imatge del "Museu de la bombolla", d'Elena Coll

Transformació de l'aparcament no funcional en un museu dels despropòsits (i de la prepotència). L'espai inicialment destinat per a cada cotxe representaria una de les grans i petites obres sense acabar, repartides per tot l'Estat i que estarem pagant durant anys. Un museu o espai per l’autocrítica no només per part dels polítics sinó també dels ciutadans, com a electors i còmplices del desastre.

ESPAI {VERD}

TGNa Taller d'Arquitectura + AKTITUD - Estudi de Disseny i Comunicació
Imatge de la proposta "espai {verd}", de TGNa + Aktitud

El Pàrking Jaume I l’hem seguit tots als mitjans de comunicació, ha sigut durant molt de temps un tema candent en la nostra ciutat i en la seva petita història ha aixecat moltes controvèrsies.

UN ALTRE COP CINEMA

TGNa Taller d'Arquitectura + AKTITUD - Estudi de Disseny i Comunicació
Imatge de la proposta "Un altre cop cinema", de TGNa + Aktitud

Tots recordem amb certa nostàlgia quan a Tarragona ciutat teníem cinemes. Durant aquests anys hem anat veient com anaven tancant i els nous cinemes deixaven de ser edificis amb la seva singularitat on només es veia cinema, i es passava la tarda per passar a formar part de centres comercials, allunyats del centre de Tarragona i molt més a prop del consumisme que de la cultura.

ALLOTJAMENTS D'EMERGENCIA SOCIAL

Vanessa Martin Niubó, Michele Terlizzi Granell i J Manuel Fraile Benavides
Imatge: Vanessa Martin Niubó, Michele Terlizzi i J Manuel Fraile

La proposta el que pretén, per una part, és donar-los-hi llit i casa durant un temps, per tal de poder refer la seva vida laboral. Ja sigui per una setmana un mes o un any. També els hi donem la possibilitat de menjar, esmorzar, dinar, sopar, etc. I la possibilitat de realitzar cursos de formació per desenvolupar noves sortides laborals.

Disseny web: Möla! / Desenvolupament web Edgar Saumell