El Rotet de Santa Tecla

Concerts de Don Simon i Mite-ls. Foto: Crsitina Serra. 2012

Com ja va essent tradició el Rotet es celebra l'últim dia de les nostrades festes de Santa Tecla gloriosa i màrtir. Amb el braç incorrupte guardat al seu lloc, l'eructe final de les festes de Santa Tecla ressona muralles enllà: Flamboians! l'última chimbomba farandulera us farà doblegar! Buscant en els anals de la historiografia local trobarem indicis que demostren que el Rotet de Sta Tecla des dels seus orígens manté la mateixa filosofia: organitzar un cabaret de varietats on hi tinguin cabuda propostes musicals, moments performatius, la poesia, les arts visuals, el cinema, l'humor i el joc.

En les sis edicions anteriors podem trobar moments mítics com fou el Ier Gran Torneig de les Arts Marcianes. amb: Combat de Polzes, Pedra Paper Tisora, Duel de Mirades, El Beso Romantico. On van destacar grans atletes com Amadeu Anguera, Jordi Llort, o el mateix David Cobo demostrant gran esportivitat i saber fer. Alguns encara rememoren aquella edició com el fart de riure més encomiable de tots els temps.

Cada any, més o menys, dins de l'imprevisible el Rotet ha contemplat un Café Poètic, Cabaret amb Barretina, Varietats Audiovisuals, Rom Cremat o bé Coctail. Per el seu escenari han passat il·lustres artistes catalans com: Pau de Nut, Mil Pessetas, Ferran del Groove, Miquel Àngel Marín, Bogaloo Stompers, Oscárboles, Ivory, Lecirke, >>backdoormen, The Transistor Arkestra, Nats, Mi-te'ls, Sifóra Kemfai Elföll, Don Simon & Telefunken, Paudebanyoles, Eo, Ganja Night, OAU!, Teatre Magnètic, Els amics del Bosc, La Màmbola, Harrison Ford Fiesta, Pacho Tafalla, Aleix Bové, Vivi Amarante, Oscárboles, Sr. Fulguins, Dj Denge, Ivan Telefunken i la poesia de Rosa Comes, Joana Bravo, Pau Bové, Xavi Roca, Edurad Carmona i Josep Pedrals. I de manera significativa el gran Sr. Eduard Boada (tascaman). Aquests i molts altres artistes locals que han fet del Rotet una entranyable cita per tots els esperits flamboiants que recorren aquestes contrades.

2006 / Bar Feijol
2007 / Pl de Rovellat
2008 / Portal de St Antoni / Bar las Vegas
2009 / Pl. Fòrum / Bar La Queveda
2010 / Pl. Nazarens
2011 / Pl. Nazarens
2012 / Pàrking Jaume I

Disseny web: Möla! / Desenvolupament web Edgar Saumell