Wargames, un projecte transmedia d'Alba Sotorra [NP_010]

Apartat: 
Sala de premsa
Mitjà: 
Laboratori Visual
Data de publicació: 
02/01/2012

Benvolguts i benvolgudes,

Des de Laboratori Visual ens plau convidar-vos a la inauguració de l'exposició Wargames, que Alba Sotorra inaugura el proper 4 de gener al Centre de Lectura de Reus i al Centre d'Art Cal Massó. L'exposició és una videoinstal·lació documental que ens endinsa en la temàtica de la guerra des d’un punt de vista personal i inèdit. Utilitzant tècniques de mapping, realitat augmentada i més de 25 projectors, Wargames aprofundeix en la memòria d'un ex-soldat que acaba de tornar d'Afganistan. Les imatges reals del seu arxiu familiar, des que comença a gatejar fins a la seva etapa al front, passant pels seus jocs de la infància i les seves recreacions militars d'adolescent, es contraposen a les imatges que circulen per Internet i que han alimentat el seu imaginari.

Wargames ens endinsa en el món d’un jove ex-soldat que ara vol iniciar una carrera com a soldat professional d'elit. Davant la singularitat i la complexitat del personatge, gairebé cinematogràfic, Alba Sotorra adopta una postura aparentment neutral que convida al visitant a construir una reflexió pròpia sobre el bel·licisme, la guerra i els seus actors.

Alba Sotorra és documentalista, realitzadora audiovisual i artista. Wargames és seu primer projecte transmedia i va ser mereixedor del II Premi Beca Cal Massó 2010. Aquest premi, junt amb una beca del CONCA, han fet possible la investigació i desenvolupament del projecte. L'exposició està coproduïda per Laboratori Visual i compta amb el suport de l’Ajuntament de Reus, el Departament de Cultura de la Generalitat i Beep-Epson.

Wargames_
Del 4 de gener al 5 de febrer
Centre de Lectura i Centre d’Art Cal Massó, Reus
http://albasotorra.com/wargames/expo/

Inauguració: el 4 de gener 18.30 al Centre de Lectura i 20.00 al Centre d’Art Cal Massó Presentació amb presència del protagonista, música en viu i performance

Per a més informació_
http://albasotorra.com/wargames/expo/
Alba Sotorra 606 953 555

Podeu trobar imatges a_
http://albasotorra.com/wargames/expo/?page_id=24

Disseny web: Möla! / Desenvolupament web Edgar Saumell